OffNews.bg

Местан: Мит е, че Доган е организирал протести срещу режима на Живков

Мит е, че Ахмед Доган е организирал Майските събития срещу режима на Тодор Живков от затвора през 1989 г., а поведението на ДПС на площада в Джебел преди дни бе политически резил. 

Това заяви Лютви Местан, лидер на ДОСТ, по Нова тв в коментар за сблъсъка между двете партии на джебелския площад на 19 май. Като партия, която е изгубила каузата си, ДПС прибягна до езика на крясъците, на врещенето на моменти... Но те освиркаха себе си, каза още Местан. 

Най-естественото нещо е да се разкрие цялата истина кои са били организаторите на Майските събития. 

На 29 май Живков беше принуден да отвори границите и да прогони от България хиляди етнически турци и мюсюлмани. На същия ден в Париж се провежда международната конференция за правата на човека. От българска страна участваха две делегации. Едната е от мракобесния комунистически комитет за правата на човека, който не само че не защитаваше правата на човека, а отричаше възродителния процес“, обясни Местан, като посочи, че от негово име участвал Юлий Бахнев. „Същият този човек стана народен представител от парламентарната група на ДПС във Великото народно събрание. Споменавам този факт с призив. Митът, че майските събития са дело на ДПС е мит и партията много яростно пази този мит“, добави лидерът на ДОСТ. 

Местан коментира и думите на Сергей Станишев, че ДПС си е поискало сектор "Сигурност".

Нито Делян Пеевски, нито ДПС са поискали сектор "Сигурност" от БСП. А дали БСП на Сергей Станишев е предложило сектор "Сигурност" на ДПС е въпрос, който... е много интересен. Аз също искам да чуя отговорите, заяви Местан.