OffNews.bg

Марешки към проф. Христов: Който нарича хората дебили, е стопроцентов дебил

Човек, който може да си позволи да нарече българския народ дебилен, за нас е нищо повече от сто процентен завършен дебил. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в декларация от името на партията, изчетена днес в парламента.

"Българският народ е горд народ. Има 2,2 млн. пенсионери със средна пенсия 334 лв.-наши родители. Със сигурност само пенсионерите са повече от тези 20%, които се определят за нормални. Това ли са българските дебили?", попита Марешки и допълни, че трябва да отдадем почит на нашите родители.

Той попита още дали 1,3 млн. деца, които покоряват олимпиади са дебили. "Българските преподаватели в университети, в училища-това ли са българските дебили? Лекари и пациентите им, полицаи, летци ли са българските дебили?, запита лидерът на ВОЛЯ.

Той е категоричен, че нито българските деца, нито преподавателите им, не може да оприличим като дебили.

„По метода на изключването стигнахме до извода, че в България има само един дебил и това е той. Ще попитате кой. Той-всеки един човек, който може да си позволи да нарече българския народ дебилен, за нас е нищо повече от сто процентен завършен дебил. Неизбежна е оставката на Иво Христов“, смята Марешки. Според него след такива изказвания в нормална държава такъв политик отдавна щеше да е извън политика. Надяваме се, че БСП ще вземе правилното решение, призова председателят на ВОЛЯ.

„Морален акт на Иво Христов е да напусне Народното съжрание, но вие може да се разграничите от него и да го изключите от ПГ. Ще сме на всяко заседание, за да ви напомняме за тези неща“, обърна се той към депутатите от БСП.