OffNews.bg

Манолова помогна на комитета ''3 март'', даде им 10 000 подписа за референдум

Мая Манолова, председател на гражданската платформа Изправи се.БГ, предаде 10 000 подписа на Петър Витанов, Георги Кадиев и Димитър Данчев - представителите на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум за запазване на 3 март като национален празник.

„Предаваме подписите си символично тук, пред Паметника на Цар Освободител. На 500 метра оттук се намират крановете, които премахват Паметника на съветската армия. Очевидно от сглобката се канят да унищожат останалите стотици паметници в чест на героите от Руско-турската освободителна война и на войните, които освободиха Европа от кафявата чума по време на Втората световна война." - заяви Манолова.

Според нея всички честни хора и българи с достойнство трябва да се противопоставят на „това продажно безродно правителство на сглобката."

„Елате, подпишете се, защото безродната акция на новите фашисти, които ни управляват, вероятно карат и камъкът- паметник на Иван Вазов, автор на „Епопея на забравените", който е наблизо, да се обръща. Така че нека да си запазим историята, да се противопоставим на самозабравилата се власт, която си мисли, че може да се гаври с миналото и паметта на българите." - каза още Мая Манолова.

„Мисля, че каузата ни стана много по-голяма, отвъд Трети март и националния празник. Всъщност това е единствената възможност да спрем съвременните варвари, които нарязват българската памет. Нашата мисия е още по-значима. Трябва единствено да се обединим, за да спрем това, което се случва, защото то е пагубно за българската държава“, заяви евродепутатът Петър Витанов.

„Да направим референдума, защото не знаем какво ще решат утре. Както за три дни транжираха Паметника на съветската армия, а пък за един месец не могат да съберат падналите клони в София, по същия начин ще продължат да унищожават паметници – било на армията, която е победила фашизма, било на Освободителната армия през Руско-турската война. В момента върви подмяна и унищожаване на историята. Трябва да се опитаме да я спасим за българските поколения“, коментира Георги Кадиев.