OffNews.bg

Кутев: Борисов се върна към неговия обичаен начин на говорене

"Мисля, че Борисов се върна към неговия обичаен начин на говорене. За мен, ако въобще имаше възможност за политически консенсус, той беше разрушен преди 5 години с появата именно на този играч на терена".

Това беше коментарът на Антон Кутев от БСП по повод заплахата на Борисов, че обявява "война и реваншизъм до дупка" на БСП и ДПС, защото не се съгласиха първоначално да отложат гласуването на ветото на президента върху част от новия Закон за МВР.

В крайна смета от БСП предложиха тази точка да бъде отложена.

"Отлагането на Закона за МВР днес от наша страна беше знак за диалог и знак за това, че ние търсим диалога в съвременното общество, колкото и да е труден той.

Готови сме на диалог, но не сме готови на търговия, тоест готови сме да поведем диалог с всички, стига това да не накърнява националните интереси и интересите на избирателите на БСП", обясни Кутев.

Според него поведението на Бойко Борисов извън консенсусното и диалогичното.

По думите на Кутев ветото на президента над Закона за МВР ще е точка първа в дневния ред утре и в момента БСП търси подкрепа за преодоляване на ветото, защото за това са нужни 121 гласа. 

Преодоляването на ветото е почти сигурно, защото "Атака" подкрепя новия Закон за МВР и заедно с депутатите на БСП и ДПС, дори да не са всички в залата, се събират над 121 гласа.