OffNews.bg

Кристалина Георгиева: Само в София се говори, че имам малък шанс

Мисля, че е малко тъжно това, че само в София се твърди тази теза, че аз нямам шанса за тази позиция. В Брюксел и останалите европейски столици разбирането е, че решение още не е взето и че името ми продължава да стои като възможен кандидат за върховен представител за външната политика на ЕС, заяви Кристалина Георгиева в интервю за БНР. 

И през следващия си мандат в Брюксел ще продължа да работа за доброто име на България, заяви тя, след като вчера служебният кабинет официално я номинира за втори мандат в Еврокомисията.

Преговорите какви други варианти за ресора на Георгиева са възможни, ще се водят заедно със служебното правителство в следващите седмици. Моята работа в Световната банка и тази по време на първия мандат като еврокомисар, това, че имам старшинство в следващата комисия, действително ме позиционира за по-голям набор от ресори, за които ние можем да преговаряме, посочи Георгиева.

Тя препоръча на служебното правителство да започне подготвителната работа за влизане на България в Европейския банков надзор и еврозоната.