OffNews.bg

Корнелия Нинова: Радев няма да е зависим от БСП

Румен Радев няма да бъде зависим от БСП, заяви пред Нова телевизия лидерът на партията Корнелия Нинова.

"Г-н Радев няма да е зависим от БСП. Нито в решенията си, нито в кадровите си назначения", заяви Нинова. 

"Чист човек, който не е обременен от годините на прехода, от нищо - от политически компромиси, от бизнес интереси, лични интереси. Много българин". Така лявата лидерка описа новоизбрания президент. Според Нинова той винаги ще поставя България в центъра на решенията си. 

Тя посочи като предимство фактът, че Радев няма политическо минало, въпреки че призна предлагането на служебно правителство за трудна задача.

Нинова е категорична, че БСП няма да се меси в работата на президента по съставяне на служебно правителство. По думите й досега партията, която е подкрепяла президент, му е диктувала какво да прави, но "сега се връщаме към нормалността". 

Лидерът на БСП заяви, че не знае името на следващия служебен премиер: "Акъли и предложения за служебни министри и вицепремиери не давам", каза Нинова. 

Според Нинова финалът и цялостното президенство на Росен Плевнелиев са показали унизително поведение, недостойно за президентска институция. По думите й Плевнелиев е заемал страната на големите чужди интереси пред българските. 

Корнелия Нинова подкрепи последните изказвания на Румен Радев в интервю за France 24, в което той затвърди позицията си за отпадане на санкциите срещу Русия заради анексирането на Крим. Според Нинова това показва последователност и виждания за балансирана външна политика. 

На вниманието й като потенциален кандидат Радев бил предложен от Александър Нейков, заяви още тя.

Нинова отказа да коментира изборът на Константин Проданов за председател на АБВ. По думите й той има добра биография, но тепърва му предстои да се доказва.