OffNews.bg

Кои отиват при Марешки: Първите имена

Социолозите са категорични за новата партия "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки: със сигурност влиза в парламента. Но кой всъщност е в тази партия освен самия фармацевтично-петролен бос, е пълна мистерия.

Среща на Марешки с дребния и среден бизнес в столичния хотел "Радисън" хвърли повече светлина върху част от хората, на които бизнесменът ще разчита на политическото поприще.

За медийния образ на новия политик вече се грижи Цветелина Узунова, която през 2001 г. стана говорител и прессекретар на НДСВ, а след това и директор на Правителствената информационна служба в кабинета на Симеон Сакскобургготски. От 2006 г. Цветелина Узунова управлява своя компания за публична и медийна комуникация VIPART,, която работи предимно в сферата на корпоративния PR.

Сред хората на Марешки има и други познати имена. Към политическия му проект е преминала и цяла една кандидат-президентска двойка, с която бизнесменът се конкурираше на президентските избори. Това са финансистът Румен Гълъбинов и адвокат Веска Волева.

Гълъбинов е известен икономист, бивш шеф на Агенцията за застрахователен надзор. На вота на 6 ноември адв. Волева му бе кандидат за вицепрезидент.

Ресорите в екипа на Веселин Марешки се очаква да бъдат уточнени до седмица.