OffNews.bg

Коалиционният съвет на управляващите решил да се премахнат блокадите

Решението за премахването на блокадите в цялата страна е взето на вчерашния коалиционен съвет, на който бе решено и че правителството и премиерът трябва да останат на власт до края на мандата. 

Това обяви съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов по Нова тв. Не мога да отговоря кой предложи премахването на палатките. На Коалиционния съвет един час обсъждахме въпроса. Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата, каза той. Според него в последните дни е имало "доста притеснителни сигнали", тъй като е имало подписка от граждани, които се организират за контрапротест срещу блокадите на ключови кръстовища в София. 

"Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това, работа на властта да върне законността", каза още Сименов. 

Моята роля след коалиционния съвет беше да бъда вестоносецът на лошите новини. Оповестих решенията на коалиционния съвет след дълги разговори, продължили 4 часа. Агресията винаги се насочва към вестоносеца, добави Симеонов.