OffNews.bg

Кирил Петков: Ние сме твърди, коалиция с ГЕРБ начело с Борисов няма да правим. Да видим другите

Продължаваме промяната със сигурност ще бъде в коалиция с Демократична България след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на тях, така че да имаме най-голям шанс за поне 121 депутати. Миналия път не ни достигнаха четирима народни представители. Вярвам, че сега ще успеем. 

Това заяви бившият премиер Кирил Петков пред журналисти, след като даде интервю за Дарик радио. Докато Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е коалиция с тях, каза още той. 

По думите му "би било много по-ценно да се говори дали другите политически партии са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас". 

"Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме "троянски кон". Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и "ама имахме "троянски кон" вътре звучи като оправдание", категоричен е Петков. 

Направих грешки, призна той и даде за пример призива си българите да дарят по една заплата, за да се купят боеприпаси за Украйна. "Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право", коментира днес Петков. 

За твърденията на МРРБ, че в газовата връзка с Гърция газ няма, Кирил Петков коментира следното: "Кадрите, които видяхме – да, сигурно някакви бордюри не са завършени, но тръбата е пълна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в експлоатация, защото цената на количеството, което минава през тръбата, пада от 140 евро на около 30 евро. Толкова е голям маржът между пазарните цени на газа в момента и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим пускането й".