OffNews.bg

Каракачанов: Ако някой каже, че му е традиция да яде хора, и това ли ще позволим?

Не Патриотичният фронт, а Лютви Местан и ДПС са тези, които подклаждат етническото напрежение.

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в ефира на бТВ.

Според него няма език на омразата и нищо ксенофобско в декларацията на Патриотичния фронт, която беше прочетена на 11 март от Валери Симеонов в парламента, защото в нея се визира само "част от тези хора [ромите]".

Каракачанов каза още, че този, който "заплашва, че ще стане Косово, трябва да бъде наказан".

Когато Местан говори за "косовски вариант", това значи само едно нещо - и то е наказуемо според закона ни. Той е този, който подклажда това напрежение, обясни съпредседателят на ПФ.

Според него ДПС проявяват двоен стандарт, защото "не може да говориш за евроатлантически ценности и да почиташ атентаторите на гара Буново".

Каракачанов коментира и твърдението на Местан, че българските турци били "новите евреи":

"Какви нови евреи са българските турци? Кой им е ограничил правата? Евреите по време на Хитлер са нямали никакви права. В последните години ДПС са били почти непрекъснато във властта".

Той посочи, че останалите партии трябва да се консолидират, за да не допускат партията на Местан в управлението на страната, защото "ДПС не е свещена крава, за да стои непрекъснато във властта".

По думите на Каракачанов, от ПФ искали да покажат проблемите в страната и да се борят с тях и в това нямало нищо расистко.

"Не можеш да казваш: "Аз ще продавам и купувам булки, защото това е моя традиция. Аз ще спя с 12-годишно дете, защото ми е традиция". Ами ако някой каже, че му е традиция да яде хора и това ли ще му позволим?", попита иронично съпредседателят на ПФ.

"Всички виждаме какво се случва в България. Факт е, че има региони с голямо напрежение. Факт е и няма защо да си затваряме очите. В края на краищата на хората ще им омръзне да бъдат бити, ограбвани и убивани", обясни Каракачанов.

Той подчерта, че за него всеки, който убие или изнасили дете или старица, не е човек, независимо от неговия етнос.

"Всички граждани са равни. Не може някой да има повече права, защото е с друг етнос или сексуална ориентация", каза още Каракачанов.