OffNews.bg

Караянчева се извинява, сбъркала за замразяването на депутатските заплати

В безпрецедентна ситуация сме и на моменти всяко решение изглежда предпоследно. Мисля, че ще помогне, ако си казваме по-често „сгреших, извинете“. 

Това написа председателят на парламента Цвета Караянчева във фейсбук. Снощи тя заяви по бТВ, че "замразяването на депутатските заплати в момента не би било добър ход, защото има заплати, които са базирани на по-висока тримесечна ставка. По-работещият вариант е народните представители да даряват средства за различни каузи, обясни тя и допълни, че в групата на ГЕРБ в парламента са решили 1/3 от заплатите да се даряват по регионите, където са избрани народните представители.

Днес Караянчева уточнява:

"И не, не говоря за експертите и лекарите, макар че щеше да е добре СЗО да бяха взели да се разберат най-после по въпроса за ползата от маските.

Говоря за себе си. Снощи казах по бТВ, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете. Не е популизъм, не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!"

Извинението на Караянчева идва, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще предложи в парламента депутатските заплати да бъдат замразени.