OffNews.bg

Къде е посланикът ни в Турция Надежда Нейнски? Отговорът на Външно

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски имала забраната от министъра на външните работи Даниел Митов да коментира темата с проваления преврат в Турция. 

По решение на властта премиерът Бойко Борисов бил единственият, който коментира темата, обясняват от Министерството на външните работи пред "24 часа" по повод липсата на какъвто и да е коментар по темата с опита за преврат от страна на посланика ни в Анкара. 

"Спазвам указанията на моето министерство и се съобразявам с тях. В първите минути след началото на преврата лично министър Даниел Митов ме помоли настойчиво да не давам каквито и да е било изявления за случващото се в Турция", казва самата Нейнски пред изданието.

Заради липсата на каквото и да е изявление от страна на Нейнски се появи и слухът, че тя е в отпуск и се намира в Анталия. 

Оказало се обаче, че тя била в Анталия за благотворително събитие, на което трябвало да присъства и турският президент Реджеп Ердоган. Именно докато чакали неговата поява всички присъстващи научили за опита за преврат. 

От външното министерство са категорични, че въпреки липсата на коментар по темата, Надежда Нейнски през цялото време е била на поста си и още от нощта на опита за преврат тя денонощно следи ситуацията, подава информация към министерството и е на разположение на всички наши сънародници, в случай че имат проблем в Турция.