OffNews.bg

Йовчев: Вотът в сектор „Сигурност“ е шанс да получим адмирации

„Вотът на недоверие в сектор „Сигурност“ е една много добра тема, която е даде възможност ние да кажем откъде сме тръгнали. Това ще бъде много добре за правителството – да стане ясно откъде сме тръгнали, да стане ясно какво сме направили за един изключително кратък период от време и да се види кой в този кратък период от време точно какво е правил – дали еп омагал на страната или е вредил“.

Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в коментар по новината, че в средата на февруари ГЕРБ ще внесат вот на недоверие за политиките на кабинета в сектор „Сигурност“.

Според Йовчев дебатите, които съпътстват вота на недоверие, ще бъдат добра възможност за правителството да се похвали със свършеното.

„Ако говорим за подслушването, можем да кажем, че с два пъти и половина намалихме подслушването. Гарантираме в момента, че няма да има незаконно подслушване, което не беше факт преди. От тази гледна точка мисля, че можем да получим само адмирации. Много ползотворна тема, за да презентираме това, което сме направили, и да покажем разликата“, посочи Йовчев.