OffNews.bg

Ицо Хазарта: Изтеклите записи са рязани и лепени. Очаквайте и отвратителен deep fake

Мога да ви кажа нещо от последните часове. Ние направихме експертиза на тези записи - с помощта на доста сериозни експерти. Всъщност тези записи са били с отлично качество, рязани и лепени са. Нарочно е направено така, че качеството да бъде смъквано.

Това заяви пред bTV Христо Петров - Ицо Хазарта по повод изтеклите през последните дни записи от разговори на лидери на ПП.

Целта е в следващите 20 дни публиката да бъде захранвана с такива записи с лошо качество. Рязани, лепени, с лошо качество. За да може последните дни преди изборите да се появи един отвратителен deep fake запис, който да е изцяло фалшив, но хората - вече свикнали с лошото качество - да чуят и него и той да съсипе окончателно това, което се опитваме да направим. Това е сценарият, който се подготвя, заяви Ицо Хазарта. 

На въпрос кои са тези хора, които пускат записите, Петров отговори така:

"Те са хората, които повече от 30 години управляват тази държава в сянка. Конкретните хора не бих могъл да кажа кои са - за конкретния запис, но подозирам, че е някой, който упорито отказва Вашите покани за интервюта."