OffNews.bg

Гласуваш за Ваня, получаваш Борис. Новата сглобка в СОС според ГЕРБ

Оторизиран ли е, упълномощен ли е Борис Бонев да води разговори с "Възраждане" за подкрепа в Столичния общински съвет, след като вчера не бе избран за председател на СОС. А с БСП? 

Тези въпроси общинският съветник от ГЕРБ-СДС и бивш председател на СОС Георги Георгиев зададе задочно на лидерите на ПП-ДБ Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев на пресконференция на новоизбраните съветници в централата на ГЕРБ.   

Кирил Петков заяви на 3 ноември за Ваня Григорова, че тя е "краен комунист, на пръв поглед симпатична, но предлага диктатура", а БСП - екстремисти. Екстремисти ли бяха тя и екипа й на 3 ноември, екстремисти ли са 14 дни по-късно, попита още Георгиев по повод. 

На нас ни е трудно да си обясним какво се случва, макар че аз съм изучавал математика, логика, математическа логика, политически науки. Въпреки това за последните политически сюжети от последните два дни не мога да намеря обяснение, каза Томислав Дончев.

Тази "сглобка" вероятно е подготвена предварително, каза още Георгиев. 

Общинският съветник Мирослав Боршош допълни, че избирателите, които са гласували за Васил Терзиев, получават Ваня Григорова, а гласувалите за Ваня Григорова - получават Борис Бонев. "Опитваме се да покажем колко полярни могат да бъдат политиците в България в рамките на 24 часа", заяви Боршош. По думите му се подменя вотът на демократичната общност в столицата.