OffNews.bg

Гешев няма да се яви пред временната комисия за Нотариуса, щял да пътува

Бившият главен прокурор Иван Гешев няма да се яви на утрешното заседание на временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, по-известен като Нотариуса. 

В изявление до медиите Гешев уточнява, че е получил поканата за утрешното заседание още на 28 март, но че заради "отдавна планирано пътуване извън България" няма да може да присъства. Изслушването е насрочено за 14 часа в сградата на Народното събрание.

"Радвам се обаче, че най-накрая все пак се осмелиха да ме поканят там - крайно време беше. Има много лъжи, които бяха изречени и те трябва да бъдат изобличени. Затова очаквам нова покана. Искам те да ме питат и аз да ги питам. Ще бъде интересно", пише бившият главен прокурор.

Освен Гешев на утрешното заседание е поканен и изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, както и предшественика на Гешев - Сотир Цацаров, който бе на поста главен прокурор от 2012 до 2019 г. Според програмата на временна комисия тримата трябваше да дадат информация за данни за групи на влияние в прокуратурата в съотвения период. Засега Сарафов и Цацаров не са отговорили на поканата за изслушване.