OffNews.bg

ГЕРБ: ПП-ДБ манипулира за безплатните карти за паркиране, ДАТО ги иска, а Терзиев е дал 18 през май

Издаването на карти за паркиране в синя и зелена зона без регистрационни номера се прави по искане на Държавна агенция „Технически операции“ във връзка с тяхната дейност. На същото основание през май тази година кметът на София Васил Терзиев е одобрил издаването на 18 карти без регистрационни номера, съобщиха от ГЕРБ-София. 

Поводът - над 130 карти за безплатно паркиране в синя и зелена зона в София - без регистрационни номера на автомобили в тях, са издадени с подпис на бившия кмет Йорданка Фандъкова само през 2022 година, обявиха по-рано председателят на СОС Цветомир Петров на съвместен брифинг с Борис Бонев и Бойко Димитров на "Московска" 33. 

Те настояха Фандъкова да обясни кой живее на ул. "Ангел Кънчев" № 6.  

Издаването на 6 броя карти за паркиране на адрес ул. „Ангел Кънчев“ №6 е въз основа на искане от кмета на район „Средец“ -   Мария Ачкова и Трайчо Трайков. Искането е въз основа на договор, сключен от район „Средец“, съгласно който етажната собственост на ул. „Ангел Кънчев“ №6 осигурява 200 кв. дворно място за площадка за игра към детска градина №12 срещу получаването на 6 карти за паркиране за конкретни автомобили, посочени с регистрационни номера, отговориха от ГЕРБ-София. 

Манипулираната информация, която беше представена днес от общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София, е очевиден опит за очерняща кампания в дните преди предстоящите избори. Това е поредният случай, в който чрез спекулации и лъжи, управляващите от ПП-ДБ-„Спаси София“ се опитват да скрият провала си в организацията на движение и паркиране в центъра на София, пишат от ГЕРБ-София.