OffNews.bg

ГЕРБ и Реформаторите "преговарят" с AC/DC и Aloe Blacc

Преговорите за правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок преминаха във фейсбук. От вчера лидерите на двете формации водят интересен задочен диалог с музикални парчета.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев намери интересeн начин да отговори на вчерашното предложение на ГЕРБ да оглави следващото правителство. Той публикува на стената си във фейсбук клипа на парчето на AC/DC Stiff Upper Lip.

Преводът на заглавието на тази песен е доста многозначителен и е подходящ за ситуацията, в която е Кънев. Това е идиом, който означава запазване на самообладание и неподдаване на емоции в труден момент. 

В отговор на това лидерът на  ГЕРБ Бойко Борисов постна на стената си във Фейсбук парчето на Aloe Blacc - Ticking Bomb (в превод - цъкаща бомба).

"Целият свят седи върху цъкаща бомба, която е на път да експлодира и слънцето може повече да не изгрее. Тихата война започна, няма убежище, няма твърда земя", гласи текстът в парчето.

Румяна Бъчварова, която е член на преговарящия екип на ГЕРБ, пък е публикувала песента Burn it to the ground ("Изгори го до основи") на Nickelback. Към песента тя добавя лаконично: "Ще обикаляме, докато светът не спре да се преобръща".

Томислав Дончев от ГЕРБ, който също е част от екипа за преговори, е избрал песента Go to sleep little baby от филма "О, братко, къде си". Той също е добавил и коментар: "you and me and the devil makes three" (ти, аз и дяволът - ставаме трима).

Преговорите между ГЕРБ и Реформаторите продължават, а не липсват и спекулации, че ако те не напреднат, Борисов може и да върне мандата в сряда.