OffNews.bg

Фандъкова се бори да не е кандидат за президент

Кметът на София Йорданка Фандъкова се бори да не бъде кандидат за президент на ГЕРБ. 

Това стана ясно от интервю на Фандъкова по Нова тв. В ГЕРБ има много хора, които се ползват с доверието на гражданите, заемат управленски постове и имат подкрепа от европейските ни партньори, заяви кметът. Важно е обаче да се прецени дали трябва да се оголват места, които също са много важни за хората, подчерта Фандъкова. Тя бе категорична, че не е водила разговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за кандидатурата й за държавен глава. Този въпрос не стои на дневен ред за мен, каза още Фандъкова. 

Според източници на OFFNews натискът върху нея да се кандидатира е огромен. Той идва от среди в ГЕРБ, на които Фандъкова и екипът й пречат при разпределянето на обществени поръчки и пари от Брюксел в столицата. Хора от различни партии вдясно убеждават Борисов да номинира Фандъкова, твърдят още източниците ни. 

Фандъкова защити обявеното решение на ГЕРБ да съобщят кандидата си за президент в последния момент - на 2 октомври, като отбеляза, че изборът на кандидат е труден. 

"Това не е решение, което се взима просто ей така, изискват се разговори", коментира Фандъкова. Не мисля, че трябва да се акцентира на това дали е жена или мъж кандидатът, трябва да се акцентира на качествата му, подчерта още кметът на София.