OffNews.bg

ДСБ пита премиера за "Нощните вълци" на Путин

Демократи за силна България викат премиера Бойко Борисов в парламента, за да отговори на въпроса каква е политиката на страната ни, която чрез МВР и ДАНС се грижи за обществения ред, опазвайки „Нощните вълци“ на Путин?

Радан Кънев, Атанас Атанасов и Борис Станимиров канят премиера в парламента, за да отговори на въпроса „Каква е общата политика на правителството, което чрез МВР и ДАНС да опазва групи с паравоенно поведение?“.

„Близостта на тази група с руския президент Владимир Путин е широко известна. Формалната и основна цел по време на пътуването на въпросната група - обединение на славянския свят, предизвика разнопосочни реакции и в българското общество и вече има сблъсъци в Бургас“, обясняват от ДСБ.

Не е допустимо двама от протестиращите срещу „Нощните вълци” да са отведени от полицията и да бъдат съдени по бързата процедура за хулиганство.

В същото време представители на пара-военните организации, които са агресивната страна в конфликта не са задържани.

„Има ли различно отношение от страна на МВР към участващите в този инцидент в случая?“ - питат още от ДСБ.
Според тях е неприемливо хора с маскирани лица и камуфлажни униформи, с нашивки с българското знаме и надпис - „Народна република България“, да бъдат агресивни и да защитават чужди политически интереси.

Междувременно общинските съветници от групата на Реформаторския блок в столицата настояват в писмо до кмета Йорданка Фандъкова да се забранят мероприятията в София на „Нощните вълци“, известни като мотористите на Путин.