OffNews.bg

ДПС ще подкрепи свалянето на имунитета на Сидеров

„Ако Волен Сидеров не се откаже сам от имунитета си, ДПС вероятно ще гласува „за“ сваленто му. Официално решение ще бъде взето от партията утре, но най-вероятно това ще бъде нашата реакция в пленарна зала.“

Това заяви в ефира на ТВ 7 зам.-председателят на ПГ ДПС Йордан Цонев.

„ДПС никога не е мълчало по случая с Волен Сидеров. Лютви Местан каза ясно нашата позиция. ДПС никога не еи мало връзки с „Атака“ и никога не сме одобрявали политиката и ценностната исстема на тази партия“, каза депутатът.

Той коментира тезата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото „ДПС е взела БСП на концесия“.

„Пълни глупости са думите на Бойко Борисов, че сме взели БСП на концесия. Смея да твърдя, че ГЕРБ е партията, която е взела най-много други партии на концесия. Последният пример е с Реформаторския блок“, посочи Йордан Цонев.

Председателят на финансовата комисия в парламента подчерта, че ДПС ще се противопостави на БСП, ако левицата настоява за отпадането на плоския данък. Същата е позицията на ДПС и по въпроса с въвеждането на „данък богарство“.

Според Цонев тези мерки ще допринесат за бюджета с около 30 млн. лева, което, по думите му, няма да окаже съществено влияние.