OffNews.bg

Дипломатически блъф е, че руското посолство ще бъде затворено, според Димо Гяуров

Не вярвам руското посолство да бъде затворено. Предполагам, че това е по-скоро дипломатически блъф. 

Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров. 

Не би трябвало нашият премиер да влиза в какъвто и да е диалог с който и да е посланик, още по-малко с другарката Митрофанова. Не би трябвало да се
предприема абсолютно нищо, защото ревизията на решението на един кабинет е унизително както за самия кабинет, така и за цялата нация“, смята Гяуров.

Много вероятно е Русия да преустанови да издава визи на български граждани, като ответна мярка, заяви Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, по БНТ. По думите му нотата на Русия е намеса във вътрешните работи на България.

"Добро или лошо, това е решение на българското правителство и руската дипломатическа мисия трябва да се съобразява с това. Оттегляне на нота също ще бъде безпрецедентно в новата история на българската дипломация", допълни Керемедчиев.

Според него предложението на посланик Митрофанова за закриване на дипломатическата мисия в Русия най-вероятно ще бъде модифицирано. Много е вероятно съставът на българското посолство в Русия да бъде намален до минимум, каза още Милен Керемедчиев.