OffNews.bg

Денков да не ни излага, да се прибере и да си научи домашното, каза Пеевски

Смятам, че Денков трябва да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното, да не ни излага и да види кой е правилният и признатият от света външен министър.

Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски по повод продължаващото настояване на премиера Николай Денков да стане външен министър след ротацията на кабинетите, предстояща на 6 март. 

Пеевски призова премиера и вицепремиера да представят пред парламента оценките на отделните министри, така че "да се върви напред". Той каза, че не може едно министерство да бъде глас на някоя конкретна партия и призова за диалог и спокойствие, така че ротацията да се случи. Делян Пеевски подчерта, че Мария Габриел има качествата за външен министър, а Денков - за образователен. 

Според него е ясно, че целият финансов ресурс се намира в министерствата, ръководени от ПП. Пеевски призова те "да си ги проверяват".

"Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи отговорност за министерства, за които не отговаря. Той има едно министерство и може да носи отговорност само за него", заяви лидерът на парламентарната група на ДПС. 

"Няма вече църкви и манастири". Борисов заговори за рушвети за милиони и как ГЕРБ спира корупцията на ПП-ДБ

"Аз съм сигурен, че ротацията ще се случи", каза още Пеевски. По думите му не си струва в момента да се говори друго, при условие, че има стабилно правителство.