OffNews.bg

Чобанов: Свръхемоционалните послания на Борисов водят до дестабилизация на държавата

"Днешните свръхемоционални политически послания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов водят до дестабилизация на държавата".

Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов в своя позиция по повод днешното изказване на Бойко Борисов, че утре на срещата при президента ще поиска в понеделник банките да отворят с нов финансов министър и премиер.

Той допълни, че интензивността на изявите на Борисов градира до неконтролируемо и некомпетентно говорене по чувствителни теми, каквито са финансовата сигурност и стабилността на държавата. Според него това е политическо пресиране на обществото и води до излишен смут.

Чобанов настоя още да спрат опитите за дестабилизация. Той обясни, че вече има дата за предсрочни избори, политическите консултации са в ход, а лидерите на парламентарно представените партии търсят най-добрата формула за бъдещето на страната и целят да се преодолее политическата нестабилност, която наблюдаваме след евроизборите.

Финансовият министър също така подчерта, че политическите преговори се водят в НС, а не в сутрешните блокове на националните телевизии.

"Оценката за работата на правителството и дългосрочната фискална стабилност на България е дадена от международната инвестиционна общност и намери израз в рекордно ниската лихва от 2.95 % за десетгодишни облигации", допълни министърът.