OffNews.bg

Червени бунтовници се отрекли от подписката срещу Нинова

Пресслужбата на БСП разпространи прессъобщение "Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки", в което липсва каквато и да е конкретика за кои и колко хора от нарочените за съзаклятници срещу лидера Корнелия Нинова иде реч.

Текстът е следният:

"Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите."

Вчера стана ясно, че 50 социалисти са поискали оставка на лидера на БСП Корнелия Нинова, Изпълнителното бюро на партията и предизборния ѝ щаб заради резултатите на местните избори.

„Най-лесният начин би бил ръководството да си подаде оставката, този път сериозно, а не наужким. Трябва да се свика ново заседание на Конгреса, за да може да се направят и някои уставни изменения според мен – тук не ангажирам останалите колеги от Националния съвет. Сега действащият устав създава предпоставки за утвърждаване на еднолична, авторитарна власт“, каза пред БНР Чавдар Георгиев, член на Националния съвет на Столетницата.