OffNews.bg

Чака ви 2 седмици карантина, ако отидете на море в Гърция или Турция

Ако пътувате след 13 май в Гърция или Турция, ще е необходима 14-дневна карантина, съобщи пред журналисти в парламента  министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Това са временните мерки на този етап, към днешна дата. Ситуацията е изключително динамична. Очакваме указанията на Европейската комисия - ръководството, което се готви в сектор "Туризъм". Указанията ще бъдат обявени на 13 май, уточни Ангелкова.

Същевременно и от външното ни министерство днес обявиха, че "публикациите във фейсбук относно подписано двустранно споразумение между България и Гърция за пътуване на граждани без карантина не отговарят на истината."

Попитана от журналисти ще налага ли България карантина на чуждите туристи, пристигнали у нас, Ангелкова отговори: "Очакваме указанията на Европейската комисия какви мерки да съблюдаваме. Указанията ще бъдат обявени в сряда. На този етап не мога да коментирам какво ще бъде след 13 май. Нека да получим указанията"

Бих искала да призова всички българи да почиват на българското Черноморие. Разчитаме на всички да посетят българското Черноморие. Времето е прекрасно, надявам се да се задържи по този начин, каза министърът на туризма.

24 май е прекрасен празник - всеки, който има възможност, е добре дошъл по българското Черноморие и навсякъде в страната, призова тя.

Ангелова съобщи още, че на 1 юни плажовете имат готовност да стартират своята работа.