OffNews.bg

БСП няма да говорят с Кирил Петков и Христо Иванов за конституционната реформа

Отказваме на Кирил Петков (ПП) и Христо Иванов (ДБ) да разговаряме за промени в Конституцията, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

Тя уточни, че БСП са били поканени на разговори от двамата лидери, които търсят диалог с всички парламентарно представени формации. "Продължаваме промяната - Демократична България" ще търсят конституционно мнозинство от 180 гласа, колкото са нужни за бърза процедура за промени в Конституцията. 

"Имаме решение - да не участваме в предварителни разговори, докато в комисията не бъде внесен законопроект черно на бяло", обясни Корнелия Нинова. 

По думите ѝ бързането с конституционните промени крие риск, защото и управляващото мнозинство не е единно по темата. БСП ще проведат собствени консултации с експерти, на които се доверяват.  

В момента в пленарната зала тече дебат за удължаване на миналогодишния бюджет до 31 юли на второ четене. Депутатите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и БСП спорят, защото имат идентични предложения за социални надбавки.