OffNews.bg

Братът на купувача на царските конюшни крил прострелян престъпник от Цветанов

Лицето Янко Иванов, той всъщност е реалният купувач на "царските конюшни", поинтересувайте се внимателно за този човек. Той е бил в КТБ, неговият брат е в сферата на здравеопазването във Варна, в болниците, в Медицинския университет, директор, разбира се, заяви пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Нека да си припомним 2010 година, когато имаше едно простреляно лице, което беше криминално проявено - Юрката, поне така по псевдоним си го спомням. И тогава всъщност Юрката беше укрит (в лечебно заведение; укрит от брата на Янко Иванов - б.р.), без да бъде уведомен директорът на полицията или структурите на сферата на сигурността, за да може действително да се разследва защо се е стигнало до този мотив да има тази стрелба в Слънчев бряг. И тогава знаете ли каква беше атаката от страна на ДСБ, и тогава пак обвиниха, че има нещо политическо, не, няма нищо политическо, каза Цветанов.

Ако се върнем една година назад, ще видите, че Янко Иванов беше замесен в едни скандали, които много бързо приключиха, свързани с купуването на скъпа медицинска апаратура, твърди още бившият вътрешен министър.

За царските конюшни, когато се разрази скандалът, ние разбрахме от медиите за него, а реформаторите явно са знаели преди това - съдейки по начина, по който реагираха и защитата, която направиха.  Защото нека да припомним, че има становище на Министерство на земеделието, което е отрицателно; на Регионалното министерство, което също казва, че има съдебен спор. И в общи линии областният управител е този, който е взел своето решение на база тези становища. Но тук си задаваме въпроса защо е поискано второ становище от Министерство на земеделието? Никой не говори по тази тема, каза Цветанов.

Аз само си задавам въпрос – защо е искано второ становище, при положение, че е получено първото? Значи някой е искал може би да окаже натиск или нещо, което би могло да промени това становище, твърди заместник-председателят на ГЕРБ.

За кмета на Перущица бих посъветвал представителите на Реформаторския блок да разговарят с Методи Андреев. Методи Андреев е от Перущица. Той дори вчера направи няколко разговора с представители от Реформаторския блок и им препоръча просто да не го защитават. Защото местните хора, и той като човек от този регион, знаят за какво става въпрос, поне от това, което се говори между хората. А компетентните органи – това са прокуратура и съдът, който ще прецени дали някой е виновен или не. Затова не искам да влизам в тази тема, каза още Цветан Цветанов.