OffNews.bg

Борисов: Управляващите се държат като дебили

Протестите изиграха огромна роля. Ние, говоря за ГЕРБ, осъзнахме наши грешки, поправихме ги, поправяме ги. Но изобщо не повлияха на управляващите, те се правят, че не ги виждат, заяви в интервю за агенция "Фокус" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Помните, особено в началото, десетки хиляди излизаха вечер в София, но управляващите се държаха като дебили. Все едно не им се случва това и не дадоха оставка. И това постепенно, постепенно ги изчерпва протестите. Но те изиграха и играят огромна роля, категоричен е Борисов.

Вече ми е ясен целият алгоритъм на свалянето на нашето правителство. И съм убеден, че затова БСП и ДПС всеки ден говорят „ГЕРБ ще ни свали по незаконен начин” или „ГЕРБ подкрепя протестите”. Да, ние подкрепяме протестите във формата, в която винаги сме казвали – и „Ранобудните студенти”, и всички, които са на площада, имат своята кауза, по никакъв друг начин. Докато БСП и ДПС чрез своите патерици са използвали хора, които да влязат директно в разпра с полицията през февруари месец, заяви бившият премиер.

И тези хора намериха начин да се свържат с нас, да разкажат как точно е станало, което ме кара да си мисля защо БСП и ДПС говорят така. Има една приказка, че когато знаеш какво си направил, очакваш същото да ти се направи и на теб. Затова са всеки ден толкова настоятелни в тезите си, че ГЕРБ ще използва агитки, ще използва подобни структури – защото те са използвали точно такива, коментира лидерът на ГЕРБ.

Начинът, по който управляващите прехвърлят всичко за 2015-а, 2016-а, моят анализ е, че те няма да искат да се направят избори две в едно, а ще търсят догодина по това време да се измъкват. Когато страната ще е в много тежко положение, заяви Борисов.

За ГЕРБ е най-добре предсрочните избори да са 2015 година. Тогава няма да има практически противници, но това е пагубно за държавата. Не случайно ние направихме правителство на малцинство и управлявахме четири години, защото просто нямаше кой друг и с кого. В случая се разминава интересът на партията с интереса на държавата. Аз истински се надявам да проявят държавнически усет и да направят предсрочни избори май месец, за да се успокои държавата, коментира председателят на ГЕРБ.

Неслучайно съм казвал – политиката трябва да е като мачове на „Левски” и ЦСКА – има мач, мразим се, викаме, на другия ден коментираме и на следващия ден вече няма никакво значение, не го питаш „Ти от „Левски” ли си или от ЦСКА?”, а отиваш на работа, работиш с тези хора, приятели са ти, и т.н. Имам толкова приятели от ЦСКА, но на мач всеки си отива, един-два дена не си говорим, докато ни мине, който е паднал, другият леко му се подиграва, но те се менят нещата. Така трябва да бъде и в политиката, категоричен е Борисов.