OffNews.bg

Борисов се зарече да не е премиер в кабинета на Реформаторите

„Няма да приема да съставим нов кабинет с мандата на Реформаторския пост. Считам, че не е редно. Кое ви кара да си мислите, че ще съставям извън мандата на ГЕРБ кабинет", заяви пред "Дарик" премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че ще спазва споразумението с РБ и ПФ, което гласи, че при кабинет на едните или другите, министрите и премиерът трябва да са техни.

"Ще си поръчам една „Лада Нива" отсега, защото знам, че няма по-подготвен от мен и ГЕРБ да управлява. Ние ще си седим и ще чакаме, ако народът поиска, покаже, че има нужда от нас, ще се върнем", подчерта Борисов.

Според него референдумът е волята на народа и тя трябва да бъде изпълнена: „Не можем да не зачетем референдума, от който всички се възползваха, за да кажат, че е наказателен вот срещу ГЕРБ. След като е така нека новите правила и избори да се направят по него. Нито ние сме го предложили, нито устройва ГЕРБ, но това е волята на хората.“

Лидерът на ГЕРБ коментира смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на Кристалина Георгиева като добър ход, който е дал на страната ни двама силни кандидати вместо само един.