OffNews.bg

Борисов се оплака на Антонио Лопез за малкото ваксинирани и за мигрантите

"Европейската народна партия очаква от ГЕРБ да спечелим предстоящите парламентарни избори и да съставим стабилно, предвидливо и сигурно правителство. Уверих моя голям приятел - генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез, че ГЕРБ сме мобилизирани и се надяваме след тези избори да има разум в хората и политическите партии, за да се направи правителство, което буквално да извади България от кризата. Ще работим максимално за това. Аз се надявам да оправдая доверието на Европейската народна партия, както винаги."

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес участва във форум на лидерите на ЕНП в Любляна, посветен на Западните Балкани.

На среща с Антонио Лопез той не пропусна да се оплаче от основния си политически противник Румен Радев, като обвини него и служебното правителство в провал на ваксинацията у нас и в допускане на мигрантски поток:

"Румен Радев и служебното му правителство изцяло провалиха ваксинационния календар. Днес имаме 178 починали в България. Продаваме на Норвегия ваксините, които благодарение на Европейската народна партия и на Европейската комисия България получи в повече от другите държави."

Мигрантите били навсякъде

"Пълен провал с миграционната политика. Бежанските центрове са пълни. Нелегалната миграция е навсякъде. Над 10 дни стои кораб, пълен с амониева селитра и се изсипва в Черно море. Екологична катастрофа и няма никаква адекватна реакция на властите. Бюджетът е на свръхдефицит. Абсолютно провалиха преговорите, които направихме ние – договорът за добросъседство със Северна Македония и Албания. В следствие на корупцията на правителството на Радев 63,7 спад на чуждестранните инвестиции в тази година. Все още нямаме изпратен план за възстановяване в ЕК", изреди Борисов.

Лопез се съгласи с Борисов, че изпращането на Плана за възстановяване и устойчивост към ЕК закъснява, като допусна, че това се случва заради лични амбиции, а в същото време вместо европейски средства се харчат пари на данъкоплатците.

Лидерите от ЕНП се събраха в Любляна във връзка с предстоящата Среща на върха ЕС-Западни Балкани – организирана съвместно с министър-председателя Янеш Янша в рамките на Словенското председателство на Съвета на ЕС. На Срещата на върха България ще бъде представлявана от президента Румен Радев.