OffNews.bg

Борисов сърдит на ПП-ДБ, подуправителят на НЗОК бил в ''пакетната сделка''

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов "Продължаваме промяната - Демократична България" днес са доказали, че на мъжката им дума не може да се разчита, защото думите му изборът на подуправител на НЗОК е бил в "пакетната сделка". 

Борисов коментира избора на проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК. По време на дебатите имаше множество скандали, като накрая се стигна и до лек физически сблъсък. Лидерът на ГЕРБ заяви, че ще има правителство, докато "им издържат нервите". Според него все още има шанс България да влезе в Шенгенското пространство. По думите му ГЕРБ подкрепят правителството, защото много се е направило в "евроатлантическата част". 

Борисов заяви, че по време на преговорите с ПП-ДБ за ръководство на НЗОК се е срещнал с Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев. По думите му Лена Бориславова е прочела името на управителя на НЗОК от лаптоп. След няколко минути Борисов питал пак какво е името му, при което се наложило тя пак да прочете името от лаптопа. 

"Те извадиха един лаптоп, прочетоха името на сегашния управител и ние го подкрепихме. Подуправителят трябваше да бъде излъчен от нас. Партията на промяната еднолично води НЗОК и Министерство на здравеопазването, а от нас се изисква да носим солидарно отговорност, затова и предложихме кандидат", каза лидерът на ГЕРБ. 

Той заяви, че не разбира защо ПП-ДБ не подкрепиха избора на Мавров, след като той ще бъде заместник на техния кадър Станимир Михайлов, шефа на НЗОК. 

Борисов отрече, че е имало координация между ГЕРБ и "Възраждане" при избора на подуправител. Той обяви, че напротив - ПП-ДБ и "Възраждане" са играли срещу ГЕРБ заедно по време на местните избори. 

"Според сделката ни с ПП ДБ, ГЕРБ трябваше да получил подуправителя. Това беше пакетната сделка. Когато шефът е от ПП, няма никакво значение кой е заместник", заяви лидерът на ГЕРБ. 

По повод острата размяна на реплики между Делян Пеевски и премиера Николай Денков Борисов каза, че Денков се е приравнил с Пеевски: 

ПП защитиха Денков, Пеевски скочи: Има нужда от батковците да го пазят

"Когато премиерът почне да отговаря на някого, той го приравнява на себе си. Пеевски е по-опитен от Денков. С отговора си към Пеевски Денков се въздигна на нивото на Пеевски. Двамата с Денков се възползват като скачени съдове от този вакуум, който има в Народното събрание."