ПП защитиха Денков, Пеевски скочи: Има нужда от батковците да го пазят

Николай Денков е приключена тема, отива си след 3 месеца, обяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски

Ружа Райчева 30 ноември 2023 в 09:27 1822 8

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Делян Пеевски

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обяви, че премиерът Николай Денков не може сам да се защити от нападките му и затова има нужда от "батковците си" и после поясни, че това са Кирил Петков и Асен Василев. 

Вчера Делян Пеевски обяви, че "срокът на Денков е изтекъл" и че "може да отиде да го замести за месец". Днес в кулоарите на Народното събрание Пеевски реагира много остро към позиция на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) от тази сутрин, в която защитиха премиера.  

"Политическа партия „Продължаваме промяната" осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата. Не агресивният пиар и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости. Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства", написаха те. 

Пеевски обяви, че оценката за всеки политик и за партиите я дават хората. По думите му на миналите избори хората са дали ясен знак, че ДПС са втори в държавата, а ПП-ДБ - четвърти.

"Интересува ме оценката на хората. Денков, както виждате, не може сам да се защити, той има нужда от батковците му да го пазят - Кирил Петков и Асен Василев. Защо са го пратили това момченце да си играе в този кабинет немирно и с играчките не знае какво да прави", каза Делян Пеевски.

Той заяви, че ДПС подкрепят конкретни политики на правителството и че благодарение на тях са се случили много добри неща откакто управлява кабинетът "Денков". По думите на Пеевски свалянето на премиера зависи само от ГЕРБ, защото са в коалиция с ПП-ДБ.

"Никога не сме подкрепяли Денков в цялост, дадохме два гласа за избирането на това правителство, за да има евроатлантическо мнозинство. Денков е приключена тема. Отива си след три месеца", каза още Пеевски. 

Преди няколко дни той обяви, че "става за премиер".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

8

Човека

30.11 2023 в 23:20

Журналистите му присадиха крила на тоя боклук. Всеки ден да му слушаме и четем л..ата.
А толкова свестен и нормален премиер като Денков не сме имали в новата си история.
То се е видяло, че никакви положителни конституционни промени няма да излязат от тая кафява каша, ами ППДБ да спрат да падат повече, да скъсат всички уговорки с герб-дпс, да си продължават с правителството и тия гнусни отрепки ако искат да гласуват вот на недоверие.
Дайте да разнообразим пак с л..нометите на президентството.
Като не може да впишем в конституцията всяко правителство да управлява до избора на ново.

345

7

Джендо Джедев

30.11 2023 в 13:02

Тоя намагнитен пухчо ползва изразни средства, които прилягат по-скоро на някоя махленска скандалджийка, отколкото на политик. Същите вилгарни и пошли изрази са характерни за риториката и на Възраждане, ИТН и БСП. Дори и ГЕРБ са мааааааалко по-фини в изказа. Но явно подобни чалгаризми са на голяма почит сред населението. Жалко!

14469

6

случайно прочетох

30.11 2023 в 12:10

Ако медиите много държат да тиражират прасчовизмите, не може ли да са в отделна рубрика "виц на деня"?

17439

5

мнение от IP

30.11 2023 в 11:39

Ако Доган е все още вменяем, трябва да се сети да го озапти, че много му лъсна тоталната простотия, мутренския мироглед. Прилича на шеф на банда, който вика "Не ми се отваряй, момченце". Обаче това, казано срещу Денков който е на светлинни години от Пеевски по всичко, което се сетите, звучи свръх нелепо та чак комично.

9347

4

Анализи

30.11 2023 в 10:22

Наглоста на тоя е безкрайна. Не трябва да му се обръща внимание. Отдавна е приклила тема. Някой представя ли си какво ще се случи ако премиер стане човек обвинен за пране на пари и то с документ подписан от президента на САЩ.

-240

3

редовно четящ

30.11 2023 в 10:17

Това нагло прасе отдавна трябваше да е в затвора!

2550

2

alfakentavur

30.11 2023 в 10:14

Този Мистър Пиги става все по-непоносим, нахален и прост.

-1650

1

ob1

30.11 2023 в 09:38

Пробвай се за премиер, свиньо :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки