OffNews.bg

Борисов: Притесних се Местан да не срещне "Нощните вълци". Той има точен мерник

Ние като НАТО-вска страна пуснахме тези четири или пет вълка, Германия не ги е пуснала, но Германия пусна Северен поток 1 и Северен поток 2.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос от народния представител от РБ Атанас Атанасов във връзка с идването на „Нощните вълци“ в България.

Аз повече се притеснявах за тези вълци да не ги срещне г-н Местан с неговия точен мерник, така че в това отношение не искам да забиваме в посоки там колко мотористи са минали и заминали с шенгенски визи, обясни Борисов.

По думите му, всички служби са се събрали във Вътрешна комисия и са преценили кой от двата варианта е бил по-добър: дали да ги пуснат или не.

Борисов посочи, че от професионалното ръководство на МВР са преценили, че така ще бъде по-добре.

Защото аз съм виждал и на Бузлуджа да се веят знамена от по-така старо време, каза той и допълни, че там не ходят да ги арестуват.

Не самите вълци с поведението си, а посрещачите около тях са по-големият проблем и неслучайно те бяха прибрани, глобени и миналата седмица или по-миналата ръководството на ДАНС беше в парламента и надълго и нашироко е обяснило за всички тези формирования какво имаме като данни, заяви Борисов.