OffNews.bg

Борисов поиска Гвоздейков да оглави предизборния щаб, бил честен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска изключеният от "Продължаваме промяната" министър на транспорта Георги Гвоздейков да оглави предизборния щаб. 

Вчера Министерският съвет (МС) прие решение Гвоздейков да организира подготовката за изборите. "Всички ще приветстваме Гвоздейков да го оглави, за да се проведат честни и демократични избори. Той беше знаме на "Продължаваме промяната (ПП) и символ, безспорно честен човек. Така всички ще са спокойни", обяви Борисов тази сутрин в кулоарите на Народното събрание. 

Гвоздейков беше изключен от ПП, след като прие да остане на поста си в транспортното министерство, без да го съгласува с ръководството на партията. Попитан няма ли съмнение, че Гвоздейков някак ще работи в полза на ПП, Борисов каза:

"Имам доверието на хората, които честно са си вършили работата. Ако се договори с ПП-ДБ - ще стане като на миналите избори: ала-бала."

Тази сутрин Народното събрание вкара в програмата си проект на решение от МС за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили. Заседанието в тази част ще е закрито.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че бившият министър на отбраната Тодор Тагарев е бил "доста муден с изключение на Фейсбук" и че се надява проекторешението да бъде одобрено. Той каза, че и служебният министър на енергетиката също има много да наваксва, за да изпълни ангажиментите към миньорите, поети от кабинета "Денков". 

"Във финансите се надявам Румен Спецов и заместникът му, тези от ПП-ДБ които ще се занимават с приходите, да наваксат изоставанията, които са факт. Ще имат в това отношение пълната ни подкрепа", даде заявка лидерът на ГЕРБ. 

По повод скандала с уволнения главен секретар на МВР Живко Коцев Борисов каза, че според опита му като главен секретар знае, че обменът на информация идва при секретаря на МВР и се разпределя съответно по службите, които работят по него и след това на свой ред уведомяват прокуратурата. "Той не отива този сигнал при портиера, а на най-висшето ръководно място", заяви Борисов. 

Попитан дали познава издирвания за контрабанда Никола Николов - Паскал, Борисов отрече. "По мое време се криеше в чужбина", каза лаконично той.