OffNews.bg

Борисов: Олигархичните кръгове само това чакат - избори, избори, избори

Премиерът Бойко Борисов се разграничи от АБВ и подчерта колко много държи на подкрепата на Патриотичния фронт и Реформаторския блок. Той се бил разделил трудно с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, с когото щели да останат приятели в живота.

"Взаимно трудно се разделихме. Калфин е професионалист, добър човек по всички теми, полагаше огромни усилия. Ще останем приятели в живота и ще се надяваме един ден пак да работим заедно", каза Борисов по повод оставката на министъра от АБВ в Лондон, където се срещна с министър-председателя Дейвид Камерън.

За партията на Георги Първанов той заяви:

"АБВ в нищо важно не са ни подкрепили, винаги се състезаваха с БСП кой е по-ляв. Така са решили, нямат повод да напуснат правителството, отношенията на колегите към тях са били повече от нормални, изсмукват си от пръстите, че, видите ли, имало проблем".

"Наблюдавах Румен Петков и много се забавлявах, защото навремето той ме направи премиер като ме изгони от МВР, въпреки че всички му казваха, че докато съм главен секретар, няма опасност за Столетницата. Сега като го гледам... Да не прекаляват с играта на нерви, щото действително могат пък и да не ми издържат", заплаши премиерът. 

Разграничавайки се от лявата АБВ, той подчерта колко му била важна подкрепата на десните.

"Важна е подкрепата на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок, на всеки който разумно разсъждава, че в това насипно състояние, в което са партиите, едни нови избори, избори, избори са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички тези олигархични кръгове, които това чакат. Ние сме готови за избори във всеки момент. Няма да е честно към народа. Ако те са стабилни, и ние сме стабилни. Ако не - избори", заяви Борисов.