OffNews.bg

Борисов и руският посланик на среща в Троянския манастир (снимки и видео)

Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския посланик у нас Анатолий Макаров, като двамата честваха заедно днес Успение Богородично в Троянски манастир.

Във Фейсбук лидерът на ГЕРБ сподели снимки и написа: "С посланика на Русия Анатолий Макаров поздравихме Негово Светейшество патриарх Неофит за отслужения ритуал. Честит празник на всички, бъдете живи и здрави!". 

По време на срещата между дипломата и премиера Борисов двамата са обсъдили текущи въпроси относно сътрудничеството на Русия и България в сферата на енергетиката, туризма и търговията, съобщиха от руското посолство.

Също така правителството ще отпусне половин милион лева за ремонта на Троянския манастир, съобщи Борисов след мероприятието.

"Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете, че като кажем нещо, то утре ще стане. От една-две години правителството се грижи не само за този манастир, а за всички църкви и храмове в България. Така че – за наша голяма радост – днес на празниците масово българите излизат и почитат вярата и това е добре – има ли вяра, има надежда за бъдещето", допълни още премиерът.