OffNews.bg

Борисов до Ренци: Може да сме от различни семейства, но ще работим заедно

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до италианския си колега Матео Ренци, съобщават от пресцентъра на партията.

„С радост чета новините около победата Ви и спечелването на председателския пост на Демократическата партия в Италия на изборите в неделя. Искам да знаете, че въпреки факта, че ние принадлежим на различни политически семейства, нашите отношения остават стабилни и ние ще работим за тяхното развитие“, пише в писмото.

„Италия е важен стратегически партньор на България и отношенията на двете страни се развиват и изграждат на базата на общото ни членство в ЕС и НАТО. Желая Ви успех в огромната отговорност, която Ви предстои“, завършва обръщението си Борисов.

По-късно днес лидерът на ГЕРБ обяви в личния си Facebook профил, че "след много усилия вече е факт и от днес отпада необходимостта българските граждани да кандидатстват за виза с цел краткосрочно пребиваване в Канада, ако в последните 10 години са притежавали канадска виза или към момента притежават валидна американска неимигрантска виза."

А от 1 декември визите ще отпаднат окончателно. Радвам се, че осъществихме на практика тези ключови процеси, пише още той.