OffNews.bg

Борисов чака перфектната буря на Промяната догодина

"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи такъв модел, в който трябва да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% данъци. Но перфектната буря, която ще ни занули докрай, започва догодина."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Димитровград, където спира производство торовия завод, заради високата цена на газа. 61 от работниците вече са освободени, съобщи БНТ. 

"Тези са изпратени, за да убият българската енергетика и да ни направят клиент. Само че клиентът трябва да има пари да си плати с нещо. Какво стана с хляба, с дървата за огрев - 300 лв. кубика. Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не го заслужават - виновниците са Промяната. Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетуум мобиле аз не мога да управлявам", продължи с критиките Борисов. 

"800 милиона нов кредит, за да се дотира газа - кой ще го върне този кредит? При положение, че КЕВР вдига цената на 290 лв., измамниците играят търг на 320 лв. газ през гръцка фирма. Даваш 800 млн. лв. да купят нещо, което е с 30 лв. по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш този кредит като той е на данъкоплатците, на бюджета? Това е два пъти колкото е АМ "Марица", все едно две "Марици" дадоха, все едно да бяхме достроили АМ "Хемус", коментира бившият премиер. 

Защо не ни показаха как се строи? Покажете ми за година и половина вашето! Къде е, за година и половина - покажете ни един километър магистрала. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив, а заводите един по един спират.", каза още Бойко Борисов.