OffNews.bg

Бойко Борисов: Няма да се учудя, ако Терзиев сам си тръгне

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да се учуди, ако кметът на София Васил Терзиев сам се оттегли от поста си.

По-рано днес Терзиев заяви, че "има чувството, че наесен ще ходим на избори в София". В кулоарите на Народното събрание Борисов коментира, че всеки ден вижда хаос по улиците на София, че нищо не се прави и няма една сключена обществена поръчка. 

"Той като вижда как не владее изобщо материята, а това, което правят, само предизвиква нови проблеми... Няма да се учудя Терзиев сам да си тръгне", каза Борисов.

Той реагира и на заявката на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), че ще внесат нови правила за избор на членове на антикорупционната комисия. Призова първо да бъдат избрани комисии на парламента, защото "без тях нищо не може нищо да стане".

Лидерът на ГЕРБ заяви, че кметовете, атакувани с множество сигнали за несъвместимост - по думите на Лена Бориславова от Агент Петър от ДС - "провалят градовете си и не са спазили закона".

Борисов каза, че не знае защо президентът Румен Радев отказа да отиде на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. 

"Аз знам, че когато аз съм бил във Вашингтон винаги съм в Белия дом, на камината, виждал съм шефовете на департамента, посрещали са ме с топовни салюти", заяви Бойко Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси.