Лена Бориславова: Агент Петър от ДС предвожда поголовната война срещу ПП-ДБ

Повечето сигнали срещу наши кметове се подават чрез организацията "Радио и телевизия "Истина или свобода", съобщи тя

Ружа Райчева 28 юни 2024 в 09:56 19136 6

Лена Бориславова в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Лена Бориславова

"Продължаваме промяната-Демократична България" отново внасят в Народното събрание правилата за избор на членове на реформираната Антикорупционна комисия. 

На брифинг в парламента тази сутрин депутатът от ПП Лена Бориславова заяви, че от месеци срещу всички законно легитимни избрани представители от демократичната общност се води поголовна война. По думите ѝ вчерашният опит за отстраняване на Андрей Гюров от позицията подуправител на Българската народна банка (БНБ) е само част от това. 

Тя посочи, че от местните избори насам има множество сигнали за несъвместимост или касиране на вота: срещу кмета на Варна Благомир Коцев, срещу столичния кмет Васил Терзиев, кмета на Благоевград Методи Байкушев и четири районни кмета в София - Емил Бранчевски, Ясен Русев, Георги Илиев и Георги Попов.

"Повечето сигнали се подават от "агент Петър" от Държавна сигурност или с името му, както е известен в обществото - Александър Иванов Долев, чрез комично звучащата организация "Радио и телевизия "Истина или свобода". Което е нито истина, нито радио, нито телевизия, нито е свободна медия. Там, където не смогва агент Петър, сигналите се подават от кметове, зам.-кметове и общински съветници от ГЕРБ", заяви Лена Бориславова. 

Тя каза, че ПП-ДБ ще се борят с всички средства, за да се защитят от атаките на завладяната държава. 

Днес коалицията отново ще внесе в деловодството на парламента правилата за избор на членове на новото ръководство на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Според ПП-ДБ приоритет е да се осигури работещ в интерес на обществото орган, който да разследва корупцията по високите етажи на властта.

Лена Бориславова посочи, че приемането на правилата за работа на КПКОНПИ е нужно, за да се получи вторият транш по Плана за възстановяване и устойчивост. Тя заяви, че правилата са били блокирани в предходното 49-о Народно събрание (НС) лично от Рая Назарян от ГЕРБ, която стана председател на 50-ото НС. 

Бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова допълни, че е много важно да се подсигури, че в тези институции ще работят почтени хора. 

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    200

    6

    демотиватор

    30.06 2024 в 09:13

    Колко ще е хубаво за всички нас, ако Шарлатаните се завърнат на бело магаре на следващите предсрочни!!!
    Перспективата е сладка кат фурма от тия по 25 кинта килото! (ジ)

    1000

    5

    Voland21

    30.06 2024 в 08:26

    Подготвя се пристигането на Добрия рицар Зелен чорап на бял кон

    -393

    4

    br.bravo

    29.06 2024 в 12:55

    Редовната опорка - другите ми пречат, а не аз съм прост!

    875

    3

    Constanza

    29.06 2024 в 10:23

    Уважаеми швейк,

    Децата не плащат за греховете на родителите си.

    615

    2

    швейк

    29.06 2024 в 10:14

    Че нали вие ги изпрахте като номинирахте син, племенник, внук и какво ли още не на ДС агенти за кмет на София? Нали тогава обяснявахте, че ДС не било такъв проблем?

    1010

    1

    ПР

    28.06 2024 в 13:52

    Атаката е посевместна,яростна и видима.
    Пълна активизация на ченгета,мутри,олигарси и Дълбоката държава.А,забравих верните мисирки и мисири от кафеникавите медии.
     
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов