OffNews.bg

Белобрадова доброволец в наводненото село Каравелово (галерия)

"Каня ви в село Каравелово. Това зад мен е дворът на хората, в чиято къща копая кал. Носете си ръкавици, гумени ботуши и лопата", написа кандидат-депутатът от "Демократична България" Елисавета Белобрадова във Фейсбук.

"Демократична България" призовава всички свои съмишленици да се включат като доброволци на място в помощ на пострадалите от наводненията.

Бедстващите семейства имат нужда от почистваща техника, консерви, вода, хляб, санитарни материали, свещи, фенери на батерия и акумулатори, както и агрегати, чували, лопати, ръкавици за боклук.

Всяка сутрин в 08:30 ч. в село Каравелово пред кметството доброволци се събират, за да чистят и да помогнат на хората в нужда.

Можете да помогнете с консумативи, които да предоставите в офисите на ДБ в София и Пловдив, като транспортът до засегнатите райони ще е осигурен:

София: бул. „Драган Цанков“, 12-16, ет. 2, ап. 7, (понеделник-петък);
Пловдив: ул. Ген. Данаил Николаев 94, партер, от 17:30 до 19:30 (понеделник-петък).

От ДБ напомнят на всички собственици на засегнати къщи, ако имат застраховка за имота си, незабавно да уведомят застрахователя си. "Ако нямате застраховка, се свържете с кметството на населеното място, за да бъдете включени в списъка на имотите, чиито щети ще бъдат оценявани. Нека всички да помогнем на пострадалите от наводнението в Пловдив област. Ние сме там", призовават от ДБ.