OffNews.bg

Бареков: Хан Аспарух по-малко българин ли е от мен и Ахмед Доган

За мен идеята да се обединим всички патриоти и православни, и католици, и мюсюлмани, независимо от религията, е вълнуваща и спасителна, пише във Фейсбук евродепутатът Николай Бареков.

На принципа кой го казва и какво казва: бих застанал зад всяка дума от казаното и написаното от Доган оня ден, уверява Бареков. Изявлението му гласи: 

Още повече, че точно тези неща за патриотизма и ролята на Ердоган като новия Султан на Европа аз говоря от години у нас и в Европарламента. Само дето Ахмед Доган е спестил критиката си към преждеуправлявалите български премиери и правителства, най-вече Борисов, които се надупиха на Турция. За разлика от Царя, който отказа да прибере вересията си Борисов, Доган твърдо е решен да довърши Местан. Браво!

За това кой го казва и кой е Ахмед Доган. Да го сравним с Одебелените патриоти. Той е с класи над тях и като мислене, и като визия. Сравнение не може да става. Те могат само да му бъдат слуги.

За мен идеята да се обединим всички патриоти и православни, и католици, и мюсюлмани, независимо от религията, е вълнуваща и спасителна. Още повече имаме примера с Левски.

Бих се радвал и очаквам подкрепа от Доган и другите истински патриоти за идеята ми за Референдум за премахването на второто гражданство за неродените в пределите българи и за тези, напуснали страната преди повече от 10 или 20 години. 
Още повече освен обща Майка Земя, ние, българите, имаме обща хилядолетна история и сме жив пример за единна стоманена сплав, независимо от религиозното и етническо развитие. Като не е бил славянин и християнин, хан Аспарух по-малко българин ли е бил от вас, мен или Ахмед Доган?