OffNews.bg

Александър Йорданов нарече протестиращите 'абсолютни простаци' и 'лумпени'

Евродепутатът Александър Йорданов нарече протестиращите абсолютни простаци и лумпени, цитиран от БНР. Той коментира протестите след Националния съвет на СДС, който се проведе в Русе:

„Няма такова нещо. Всичко е нормално в България! А че протестират 100-200 души, ами нека си протестират. Това е нормално. Нали ги видяхме снощи пред Българска национална телевизия. Абсолютни простаци бяха това, а не протестиращи. И трябва да се наричат нещата с истинските имена! Това са лумпени“.

Той направи анализ и на резолюцията на Европейския парламент като я обяви за "пасквил":

"Мнението на политиците е винаги партийно определено. Политикът служи най-напред на своята партия, а не на държавата или на нещо друго. Да не се заблуждавате в това отношение", обясни поведението на евродепутатите Йорданов.

Лидерът на СДС Румен Христов обяви, че ще се търсят партньори на предстоящите редовни избори по четири основни точки. Това са членството на страната ни в НАТО и Европейския съюз и приемане на еврото, продължаване на европейската и атлантическа интеграция, увеличаване на доходите на гражданите чрез ускорен икономически растеж и реформи в стратегическите сектори - здравеопазване, правосъдие и образование.