OffNews.bg

АБВ издига областния управител на Пазарджик за кмет на града

АБВ издигна областния управител на Пазарджик Трендафил Величков за техен кандидат за кмет на града.

Кандидатурата му бе гласувана на областна учредителна конференция.

На форума бе гласуван мандат за преговори с евентуални коалиционни партньори. Участие в конференцията взеха общински председатели и координатори на АБВ, както и делегати от общинските структури на партията в областта.

Трендафил Величков е завършва средното си образование в техникума по хранително-вкусова промишленост „Атанас Ченгелев” в Пещера и висше образование в Киевски славянски университет Украйна, специалност „Финанси”.

Има професионална квалификация по програмите „Управленски умения” и „Академия за социална политика” в Нов български университет, „Политически мениджмънт и маркетинг” в Университета за демокрация към Съвета на Европа, Страсбург 2008 г.

Работил е като журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания в Нова българска телевизия и други електронни издания. В периода 2000-2008 г. е мениджър на телекомуникационни компании.

Участва в разработването на политически анализи и програми, маркетинг стратегии. Член е на Съюза на българските журналисти. Владее английски и руски език.

На областната учредителна конференция беше утвърдена е и кандидатурата на АБВ за кмет на община Велинград - Венко Балтаджиев.