OffNews.bg

Вицовете оживяват: Съдията, блокиран от САЩ заради корупция, си тръгва от работа с торба от супермаркет (видео)

Понякога реалността е по-непредсказуема дори и от въображението. След като седмици наред десетки българи правеха колажи в социалните мрежи как министърът на отбраната Каракачанов "носи" на официални срещи торба от супермаркет, един видеокадър днес доказа, че шегите понякога стават реалност.

Човекът с торбата обаче не е Каракачанов, а Андон Миталов - съдията от Специализирания наказателен съд, който стана първият българин със забрана за влизане в САЩ заради "участието му в сериозна корупция". В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България, съобщи държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео.

Операторите на Нова телевизия са успели да снимат съдията от Специализирания наказателен съд днес към 17.30 ч., когато е напуснал работното си място.

Пред репортерите той отказва да коментира съобщението на Помпео. Вижда се как веднага влиза в такси, придружен от дама. 

Но най-любопитен е друг детайл - въпреки критичния момент и репортерското внимание, съдия Миталов здраво е хванал торба от супермаркет.