OffNews.bg

Какво всъщност има във флашката срещу 5G, която струва 420 долара (снимки)

Във Великобритания се продава USB флаш устройство на цена от 420 долара. Производителите му твърдят, че с помощта на "квантови трептения" устройството предпазва от така наречените "вредни ефекти от 5G мрежите".

Разбира се, няма никакво научно потвърждение за "вредните ефекти от 5G мрежите", отбелязва Би Би Си. Но какво всъщност има в USB флаш устройството срещу 5G? И с какво е по-различно то от обикновените флашки?

Ето какво разкрива компанията Pen Test Partners, която тества различни технологични продукти, като ги разглобява на части и проверява устойчивостта им.

На опаковката е написано, че устройството е с вместимост 128 MB. Да, приблизително е толкова:

Другата "екстра" е светодиод. Но всъщност можете да си купите флашка със светодиод и за значително по-малко пари. Няма как светодиодът да е чудотворен.

Стигаме и до "тайна съставка", която отличава обикновените флашки от тази за 420 долара.

"Тайната съставка" е... кръгъл стикер - лепенка, която можете да си купите от книжарницата за стотинки.

Pen Test Partners отбелязват, че няма електрическа връзка между устройството и малката лепенка.

Разбира се, ние не сме експерти по квантовата физика на 5G системите, но стикерът е много подобен на тези, които се продават в книжарниците за стотинки, иронизира Кен Мънро от Pen Test Partners.

Собственици на компанията, която продава USB флаш устройството срещу "вредните ефекти от 5G мрежите", са Анна Гроховалска и Валерио Лагецца.

Пред Би Би Си Гороховалска отрича твърдението, че продават за 420 долара нещо, което струва значително по-малко.

"Имаме много техническа информация и подкрепящи изследвания по тази тема. Както разбирате, по очевидни причини не сме упълномощени да разкриваме тази чувствителна информация на трети страни" - коментира тя.