OffNews.bg

Голи снимки на Ема Уотсън - да, ама не

След като хакери публикуваха поредица голи снимки на звезди от Холивуд, следващата обявена цел бе актрисата от "Хари Потър" Ема Уотсън. За това дори бе създаден сайтът "emmawatsonyouarenext.com" (Ема-Уотсън-Ти-Си-Следващата), но това се оказа само сценарий за унищожаването на сайта, откъдето първо тръгнаха всички фотоси - 4chan.

Всичко започна на 1 септември, когато неизвестни до момента хакери публикуваха голи снимки на Дежнифър Лоурънс, Селена Гомез и Кейт Ъптън във форумите на 4chan.

Седмица след това неизвестни потребители в интернет създадоха сайта, имащ за цел да покаже голите фотоси на Ема Уотсън, но такива не се появиха.

Сайтът emmawatsonyouarenext.com е вече не активен, а таймерът, който отброяваше идването на новата порция снимки се оказа неверен, защото такива снимки изобщо не се появиха.

Тъй като Уотсън е една от любимките на по-активните интернет потребителите със своя изтънчен външен вид и вдъхновяващи речи, мнимите хакери са ползвали името ѝ, за да привлекат внимание върху сайта 4chan.

След като таймърът е изтекъл и милиони потребители са били на сайта по едно и също време, страницата ги препратила към друга таква с обикновена снимка на Уотсън, а отстрани логото на 4chan с логот #ShutDown4chan (Спрете 4chan).

В новия сайт имало и текст, който приканвал потребителите да помогнат за затварянето на сайта.

"Никоя от тези жени не заслужава това. Присъединете се в затварянето на 4chan и да предотвратим публикуването на повече такива снимки", казва сайтът.

Преди дни хакерите не пожалиха и Риана, Ким Кардашиян, Ема Стоун и други.