OffNews.bg

Берлускони ще плаща на бившата си жена по 100 000 евро на ден

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще плаща по 100 000 евро на ден издръжка на бившата си жена Вероника Ларио. Това е споразумението, до което двамата са достигнали, съобщиха италианските агенции.

Според законодателството в Италия след развода съпругата трябва да бъде осигурена с толкова средства, колкото са били необходими и по време на брака.

Така съгласно споразумението Вероника Ларио ще получава по 3 млн. евро всеки месец, но се отказва от претенции върху недвижимото имущество на бившия си съпруг, само вилата на когото се оценява на 78 млн. евро.

76-годишният Силвио Берлускони и 56-годишната Вероника Ларио са женени в продължение на 25 години и имат три деца. Ларио подаде молба за развод през 2009 г. Тогава тя посочи като основание изневяра на съпруга си и поиска издръжка от 3,5 млн. евро на месец.

В средата на декември Берлускони обяви, че се е сгодил за 27-годишната носителка на титлата „Мис Неапол” Франческа Паскале, която понастоящем е телевизионна водеща и PR съветник на скандалния политик.   

Доскоро друга бивша миска – 22-годишната носителка на титлата „Мис Черна гора” Катарина Кнежевич, твърдеше, че е тайна годеница на бившия италиански премиер. Новината за годежа на Берлускони с Франческа Паскале се оказа твърде изненадваща за нея, но тя категорично заяви, че ще се бори за сърцето на своя любим.