OffNews.bg

Жена отвлече и кастрира домашна котка в Бургас

Жена, представяща се за общински служител, отвлече котка в бургаския квартал "Ветрен" и я кастрира, предаде Нова ТВ.

В събота жената отвела домашната котка на Добромира Стоилова под претекст, "че взема животното за кастрация и ще го върне на следващия ден". На кадри от охранителните камери на семейството се вижда и чува как жената примамва котето и въпреки намесата на съседи, го прибира в клетка и го слага в багажника на автомобил. 

Това не е първият подобен случай в квартала.

Стоилова разказа, че изненадващо любимецът ѝ е върнат, след като тя разпространява кадрите с вземането му в социалните медии. 

Котката е взета е в събота, а е върната във вторник на обяд - часове, след като собственичката на котката публикува видео от вземането на животното в социалните мрежи.

"Животното е доста стресирано. Кастрирано е съвсем скоро", разказа тя.  Стоилова обясни, че ще подаде сигнал в полицията, където ще предаде записите от охранителните камери.

Жената, взела котка, се е свързала със собственичката и е обяснила, че ѝ "е направила услуга, защото собствениците са безотговорни". 

Петя Димова - началник отдел "Екология" в община Бургас, каза, че служители на общинския приют изпълняват подобна дейност, но автомобилите им са брандирани, а служителите носят персонални карти.